Viikinkimiekkailu

Viikinkimiekkailu

Historian elävöitystä miekkailun keinoin

Viikinkimiekkailussa yhdistellään historiallisia asetaitoja, historian elävöitystä ja teatteria. Viikinkiajalta ei ole olemassa miekkailuoppaita, joten tekniikkaa ammennetaan myöhäisempien aikojen miekkailuoppaista, sekä historiallisista, että moderneista lähteistä. Lajia voidaankin pitää eräänlaisena kokeellisen arkeologian muotona.


Treeniajat

Viikinkimiekkailun treenejä järjestetään kahdesti viikossa. Treeneihin pääsee mukaan alkeiskurssin kautta, jonka jälkeen seuran jäsen voi osallistua vapaasti kaikkiin treeneihin. Alkeiskursseja järjestetään keväisin ja syksyisin. Treeniajat ovat seuraavat:

Keskiviikkoisin
19.00 – 21.00 Viikinkimiekkailu

Perjantaisin
19.00 – 21.00 Viikinkimiekkailu


Kurssikalenteri

Miekkailua rinta rinnan

Muista Oulun Miekkailuseuran lajeista poiketen viikinkimiekkailussa treenataan suurimmaksi osaksi ryhmätaistelua, jossa vastapuolet kohtaavat toisensa linjamuodostelmissa. Erilaisissa tapahtumissa sotajoukkoon voi kuulua kymmeniä, jopa satoja miekkailijoita, joten kyseessä on ennen muuta joukkuelaji.

Ajanmukaisessa asussa

Lajissa sekä aseet että muutkin varusteet ovat pitkälti historiallisia kopioita ja säännöissä on huomioitu turvallisuus. Laji on niin kutsuttu ”show sport”, ja erityisesti tapahtumissa panostetaan näyttävyyteen kilpailua enemmän.

Erilaiset tapahtumat, kuten viikinkiajan markkinat ovatkin lajin suola ja sokeri. Näytöksien lisäksi tapahtumissa järjestetään usein myös kilpailullisempia otteluita ja erilaisia työpajoja, sekä tietysti elävöitetään historiaa telttaillen, avotulella kokkaillen ja simaa maistellen.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää harjoituksiin tai tuleviin kursseihin liittyen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Jani Syrjä
Päävalmentaja, viikinkimiekkailu

jani.syrja@oulunmiekkailuseura.fi

Seuraa meitä somessa