Oulun Miekkailuseuran miekkailijat ovat yhdistyksen perustamisesta lähtien osallistuneet aktiivisesti Suomen Miekkailuliiton alaisiin kilpailuihin sekä ulkomaisiin kilpailuihin aina maailmancupissa saakka. Tältä sivulta löytyvät seuran vähintään SM-mitaleita saavuttaneet urheilijat.
Oulun Miekkailuseuran päävalmentaja Javier Menéndez oli ennen valmennusuraansa ja Ouluun muuttoaan huipputason florettimiekkailija koko 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan. Tänä aikana hän voitti lukuisia Espanjan mestaruuksia sekä kansallisia että kansainvälisiä kilpailuja yllä listattujen tärkeimpien tulosten ohella.
Paulus on seuran toiminnan aloittamisesta lähtien ollut matkalla hyviin tuloksiin ja jo ensimmäisessä seuran järjestämässä kilpailussa hän otti voiton kokeneempien, Helsingistä tulleiden miekkailijoiden nenän edestä. Sen jälkeen hän on menestynyt kansallisissa kilpailuissa niin kalvalla kuin floretilla. Syksyllä 2008 Pauluksesta tuli ensimmäinen oululainen henkilökohtainen Suomen mestari, kun hän otti mestaruuden Oulussa järjestetyissä florettimiekkailun mestaruuskisoissa.
Oltuaan kahtena peräkkäisenä vuotena, 2007 ja 2008, kalvan SM-kilpailuissa puolivälierissä, oli tavoitteena päästä keväällä 2009 mitalipeleihin saakka. Erinomaisesti sujuneet kisat kruunasikin ensin voitto puolivälierissä ja sitten vain tiukka 15-12 -tappio välierissä kokenutta Andras Koroknay-Palia vastaan ja sitä myöten SM-pronssi kalpamiekkailussa. Suomen kovimmassa miekkailusarjassa tämä on äärimmäisen kova tulos ja seuran tähänasti paras kilpailusaavutus.Syksyllä 2009 alkanut varusmiespalvelus häiritsi harjoittelua, mutta Paulus saavutti silti SM-pronssia floretilla syksyllä 2009 ja vei ykkösjoukkueen jälleen miesten Suomen mestaruuteen floretilla. Keväällä 2010 Paulus kiertää osan maailmancupin osakilpailusta, ja saavuttikin erinomaisen kahdeksannen sijan ja uransa ensimmäisen MC-pisteen helmikuussa järjestetyssä SAF-pokalen-kilpailussa Tukholmassa. Hän edusti Suomea maajoukkueessa sekä lääkäri-EM-kisoissa ja EM-kisoissa Leipzigissä että MM-kisoissa Pariisissa. Aikuisten kisoissa oli tyytyminen sijoituksiin, mutta lääkärikisoissa Paulus miekkaili aina EM-pronssille saakka. Syksyllä hän otti jälleen henkilökohtaisen pronssimitalin ja joukkuesuomenmestaruuden floretin SM-kisoissa sekä henkilökohtaisen pronssin keväällä floretin PM-kilpailuissa.
Vuonna 2011 maajoukkuepaikkaa ei tullut EM- ja MM-kisoihin, mutta Paulus edusti Suomea Shenzhenin Universiadeissa Kiinassa, ja selvisi siellä 64:n parhaan joukkoon. Syksyn floretin SM-kilpailut puolestaan jäivät välistä Englannissa järjestetyn valmentajakoulutuskurssin vuoksi. Syksyllä 2012 hän sijoittui puolestaan hopealle ja johdatti oman joukkueensa pronssille - tänä vuonnahan OMS:n kolme joukkuetta ottivat kolmoisvoiton tasaisilla joukkuekokoonpanoilla. 2013 Paulus palasi mestariksi sekä yksilö- että joukkuesarjoissa.
Teemu on yksi Oulun Miekkailuseuran perustajajäsenistä ja aloitti säännöllisen ja vakavan harjoittelun melkein heti seuran perustamisen jälkeen. Hän miekkailee kaikilla aseilla, joskin säilällä vain harvemmin. Menestystä on tullut kuitenkin parhaiten floretilla. Vuosina 2005-2007 otetut kolme SM-pronssia peräkkäin riittivät hänen mielestään ja hän paransikin seuraavana kolmena syksynä ottamalla hopeaa vuosina 2008-2010. Vuonna 2011 hän otti viimeisenä Tokolan sisaruksista henkilökohtaisen Suomen mestaruuden floretin SM-kilpailuissa Maunulassa. Seitsemän vuoden mitaliputki henkilökohtaisissa kilpailuissa kuitenkin katkesi seuraavana vuonna, kun pitkän sairastelujakson jälkeen sijoitus jäi mitalisijojen ulkopuolelle - joukkuekilpailussa hän kuitenkin johdatti joukkueensa mestaruuteen. Myös seuraavana vuonna tie nousi pystyyn puolivälierissä, mutta joukkuekisassa tuloksena oli selkeä voitto. Vuonna 2014 Teemu otti mestaruuden toistamiseen voitettuaan Olli Järvelän trillerifinaalissa 15 - 14 ja puolusti tätä mestaruutta menestyksekkäästi seuraavana vuonna, syksyllä 2015 finaalivastustajana puolestaan Oskari Taponen. Joukkuekilpailussa hän jäi vuonna 2014 Teemu Korhosen ja Miika Lahden kanssa hopealle.
Santeri Ylitervo otti ensimmäisen arvokisamitalinsa Kööpenhaminassa Trekanten International -kilpailun yhteydessä järjestetyissä floretin PM-kilpailuissa, kun hän sijoittui kisan toiseksi parhaana pohjoismaalaisena viidenneksi ja otti PM-hopeaa. Seuraavana vuonna seuraavassa ikäluokassa tuloksena oli sekä kokonaiskilpailun että PM-kisojen kolmas sija, ja sama tahti jatkui vuonna 2016, kun Santeri miekkaili jälleen alle 14-vuotiaiden PM-pronssille ja keräsi lisäksi mitaleita ja mestaruuksia kaikista syksyn SM-kisojen sarjoistaan. Vuonna 2017 tuli puolestaan juniorien Suomen mestaruus floretilla. Vuonna 2017 aikuisten SM-kisat katkesivat välieriin, mutta tuloksena siis SM-pronssia tiukassa aikuisten sarjassa. Santerin ensimmäinen arvokisaedustus puolestaan tuli seuraavana keväänä Veronassa, jossa hän osallistui sekä kadettien että juniorien yksilökisoihin, että joukkuekisaan
Ilmari Heiskari osallistui ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissaan vuonna 2014 myös joukkuekilpailuun, jossa hän yhdessä Samuel Tokolan ja Juha Lumijärven kanssa saavutti SM-pronssia. Seuraavana vuonna taso oli noussut edelleen, ja tuloksena aikuisten sarjan pronssimitali sekä alle 17-vuotiaiden kilpailun voitto. Myös vuonna 2016 tulokset paranivat: vaikka kadettien kisassa tulikin vain hopeaa ja miesten kisan mitalin väri pysyi samana, Ilmari taisteli lisäksi joukkuesuomenmestaruuteen miesten joukkuekisassa ja otti alle 20-vuotiaiden juniorien kisan mestaruuden. Vuoden 2017 syksyllä Ilmari taisteli vain 16-vuotiaana itsensä aikuisten Suomen mestariksi florettimiekkailussa neljäntenä omssilaisena miesten sarjassa. Tämän jälkeen vuorossa olivatkin kevään nuorten MM-kisat Veronassa, jossa Ilmari miekkaili niin juniorien kuin kadettienkin sarjoissa sekä joukkuekisassa yhdessä Santeri Ylitervon ja Ilkka Saarelan kanssa.
Ilkka hankki miekkailu-uransa ensimmäisen SM-mitalin vuoden 2016 SM-kisojen nuorten sarjasta ja pronssimitali uusiutui myös seuraavan vuoden kisoissa. Hyvät tulokset alle 17-vuotiaiden Cadet Circuit-kilpailuissa johtivat puolestaan arvokisavalintaan seuraavana keväänä, ja Ilkka avasi arvokisaedustuksensa osallistumalla kadettien ja juniorien MM-kisoihin Veronassa 2018. Hyvä kevät täydentyi floretin PM-kisoissa kadetti-ikäluokan hopeamitalilla.
Ensimmäisissä SM-kisoissaan Eva Hautala miekkaili hienosti aikuisten sarjassa seitsemänneksi ja alle 17-vuotiaiden sarjassa hopealle. Vuonna 2016 tahti kiristyi, kun Eva taisteli joukkueensa kanssa naisten kisan voittoon ja lisäksi sijoittui pronssille juniorien kisassa ja otti mestaruuden alle 17-vuotiaissa. Seuraavana vuonna mestaruus tuli alle 20-vuotiaiden sarjassa ja aikuistenkin sarjassa Eva pääsi vuonna 2017 ensimmäistä kertaa mitaleille ottaen pronssia. Seuraavana keväänä vuorossa olivat nuorten MM-kisat Veronassa ja siellä Eva osallistui sekä kadettien että juniorien sarjoihin. Kevään PM-kilpailuissa puolestaan tuloksena oli PM-hopeamitali kadettityttöjen sarjassa. Eva vaihtoi pääaseensa kalvaksi vuoden 2020 kesällä, ja jo samana syksynä nuorten SM-kilpailuissa tuli uudella aseella pronssia. Vuonna 2021 Eva siirtyi edustamaan Helsingin Miekkailijoita.
Vilhelmiina Heiskari otti ensimmäisen arvokisamitalinsa vain vajaan vuoden harjoittelun jälkeen Kööpenhaminassa Trekanten International -kilpailun yhteydessä järjestetyissä floretin PM-kilpailuissa miekkailtuaan alle 12-vuotiaiden kilpailussa kokonaiskilpailun pronssisijalle. Seuraavana syksynä alle 17-vuotiaiden SM-kisoissa tuloksena oli puolestaan SM-pronssia ja vuoden 2016 syksyllä mitaleita kertyi juniorisarjojen lisäksi myös aikuisten joukkuekisasta. Vuonna 2017 nuorten kisoista oli tuloksena hopeaa. Vuoden 2018 säilän SM-kisoissa puolestaan Vilhelmiina otti pronssia naisissa ja hopeaa kadettitytöissä.
Anniina Honkanen jäi vielä syksyllä 2016 sekä nuorten että aikuisten SM-kisoissa vaille mitalisijoituksia, mutta syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana hänen kisasuorituksensa paranivat jatkuvasti, lopputuloksena finaalipaikka Suomen Cupissa ja sijoittuminen sarjassa hopealle. Syksyllä Anniina taisteli joukkueensa kanssa Suomen mestaruuden naisten joukkuekisassa
Oskari otti ensimmäisen SM-mitalinsa vuoden 2012 juniorien mestaruuskilpailuissa, joissa hän sijoittui alle 17-vuotiaiden sarjassa pronssille. Saman syksyn aikuisten SM-kisoissa hän miekkaili joukkueensa kanssa SM-pronssille. Seuraavana vuonna mitalin väli kirkastui, kun Oskari miekkaili Olli Järvelän ja Veikko Tirrin kanssa joukkue-SM-hopeaa ja vuonna 2014 sama joukkue otti mestaruuden. Kova treenaus palkittiin myös ensimmäisellä aikuisten sarjan SM-mitalilla, kun Oskari miekkaili pronssille syksyn 2014 kisoissa ja seuraavana syksynä mitali kirkastui hopeiseksi. Vuonna 2016 Oskari nousi viimein aikuisten sarjan Suomen mestariksi henkilökohtaisessa sarjassa.
Mika Heiskari avasi Oulun Miekkailuseuran tilin veteraani-ikäisten henkilökohtaisten sarjojen SM-mitaleissa voittamalla vuoden 2015 veteraanikisoissa sekä hopeaa floretilla että pronssia säilällä. Tahti parani kevään PM-kilpailuissa Kööpenhaminassa, jossa Mika löi tanskalaiset vastustajansa, mutta valitettavasti osallistujamäärä ei riittänyt viralliseen PM-titteliin. Vuoden 2016 veteraanien SM-kisoista tuomisina oli jälleen pronssia florettisarjasta, ja vuonna 2017 Mika avasi seuran edustukset veteraanien arvokisoissa Italian Chiavarissa järjestetyissä veteraanien EM-kisoissa ja heti sen perään täydensi Suomen kaksoisvoiton PM-floretilla veteraanien sarjassa ottamalla hopeaa. Vuoden 2017 veteraani-SM-kisoissa Mika otti mitalin jo kaikilla aseilla: floretilla ja kalvalla pronssia, säilällä hopeaa ja joukkuefloretissa OMS:n joukkue otti hopeaa. Vuonna 2018 Mika pääsi edustamaan Suomea veteraanien MM-kisoissa jo kaikilla kolmella aseella sekä miesten kalpajoukkueessa.
Uima- ja ratsastustaustalla nykyaikaisen viisiottelun loppukesästä 2013 aloittanut Sonja Rajakangas otteli heti samana syksynä SM-hopeaa - ratsastusosuuden täydet 1200 pistettä ja sekä uimaosuuden huikeat 1108 pistettä kompensoivat vielä siinä vaiheessa heikompia muita lajeja, joista pisteitä kertyi keskimäärin 500. Ensimmäisen kisan pisteet 3768 ja SM-hopeaa - hieno alku Sonjan 5-ottelu-uralle! Kisan voittaja Eevi Bengs jäi vielä kauas (4960p.), ja loukkaantumiset ja muut kisat estivät muun suomalaiskärjen osallistumisen, mutta muille kokemattomammille ottelijoille Sonja näytti, kuka on ykkössijalla haastamassa Suomen kärkeä tulevaisuudessa. Seuraavana keväänä Sonja valittiin ainoana suomalaisnuorista ottelemaan kesän 2014 A-juniorien EM-kilpailuihin Ruotsiin, jossa Sonja jäi hieman finaalipaikasta, mutta saavutti etenkin hyvän uintituloksensa ansiosta 46. sijan.
- Oulun Miekkailuseuran menestynein viisiottelija, Sonja Rajakangas, saavutti 2013 seuran ensimmäisen viisiottelun SM-mitalin oteltuaan SM-hopealle. Lukukauden 2014 - 2015 hän opiskelee Plymouth Collegen viisiotteluakatemiassa Iso-Britanniassa.
Ruusa Degerman aloitti miekkailun kun Oulun Miekkailuseuran junioritoiminta alkoi syksyllä 2005 ja hän on siitä pitäen harjoitellut aktiivisesti. Liiankin aktiivisesti, sillä lähes koko harjoitteluvuosi 2007 jäi häneltä väliin pahaksi äityneen penikkataudin vuoksi. Hän kuitenkin toipui syksyksi siinä määrin, että pystyi seuran muiden juniorityttöjen kanssa kampeamaan seuran naisten joukkueen neljänneksi floretin joukkue-SM-kilpailuissa ja ottamaan pronssia. Vuoden 2008 juniorityttöjen SM-kilpailuissa Ruusa loukkaantui lämmittelyn yhteydessä ja tähtäin siirtyikin syksyn aikuisten SM-kilpailuihin joissa Ruusa miekkaili joukkueensa kanssa SM-pronssille. Viimeisenä juniorivuonnaan keväällä 2009 Ruusa miekkaili itsensä floretin SM-kisoissa aina välieriin asti, mutta finaalipaikka jäi väliin Rovaniemen Miekkailijoiden Anni Herrasta vastaan käydyssä ottelussa kirvelevän 15 - 14 -tappion myötä. Saman vuoden aikuisten kilpailuissa Ruusa saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa aikuisten sarjasta miekkailtuaan tiensä aina välieriin asti, jossa edellytykset eivät vielä aivan riittäneet Helsingin Miekkailijoiden Lena Tallroth-Kockia vastaan. Joukkuekilpailussa ykkösjoukkueen ankkurina miekkaillut Ruusa vei joukkueen SM-hopealle. Keväällä 2010 Ruusasta tuli seuran ensimmäinen Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa pärjännyt miekkailija, kun hän saavutti naisten floretissa pronssisijan. Vuonna 2011 hän uusi henkilökohtaisen SM-pronssinsa floretilla, mutta jäi sairastumisen vuoksi pois joukkuekilpailusta. Mitalikantaan paluu tapahtui vuoden 2014 kisoissa, joissa hän miekkaili joukkueensa kanssa SM-pronssia. Vuonna 2015 täysipäiväisenä miekkailuammattilaisena työskennellyt Ruusa pystyi myös harjoittelemaan kovaa, ja tuloksetkin näkyivät SM-kisoissa, joissa hän taisteli tiensä finaaliin ja melkein mestaruuteen, tuloksena kuitenkin ensimmäinen henkilökohtainen SM-hopea, jonka uusiminen onnistui seuraavanakin vuonna yhdessä vuoden 2016 joukkuesuomenmestaruuden kanssa. 12 vuoden harjoittelun jälkeen syksyllä 2017 Ruusa voitti aikuisten Suomen mestaruuden floretilla.
Helea Tokola oli pitkään seuran nuorin harrastaja, sillä hän aloitti harrastamisen puolitoista vuotta ennen kuin seuran alle 15-vuotiaiden harrastusryhmä perustettiin. Sitä ennen hän otti lähinnä yksityistunteja. Vuoden 2008 juniorien SM-kisoissa hän jäi vielä ulos kärkisijoilta, mutta vuonna 2009 hän otti vakuuttavalla suorituksella kadettien Suomen mestaruuden floretilla ja selvisi juniorienkin kilpailuissa välierään asti, jossa hävisi erittäin tiukasti jatkoajalla finaalipaikan Anna Leppävuorelle.
Syksyn 2009 floretin SM-kisoissa hän kunnostautui erityisesti kokeneita helsinkiläisiä vastaan käydyissä otteluissa ja miekkaili joukkueensa kanssa SM-pronssille. Vuoden 2010 juniorien SM-kilpailuissa Helea voitti suvereenisti sekä kadettien että juniorien sarjat ja täydensi samana vuonna mitalisaalistaan aikuisten joukkue-SM-hopealla. Keväällä floretin PM-kilpailuissa hän vastasi seuran parhaasta tuloksesta lyömällä kaikki pohjoismaalaiset kilpailijansa juniorien sarjassa ja ottamalla selvällä erolla PM-kultaa. Vuonna 2011 hän voitti jälleen myös juniorien Suomen mestaruuden ja otti ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalinsa syksyn SM-kilpailuissa. Vuonna 2012 hän uusi jälleen juniorien Suomen mestaruutensa floretilla, ja oli mukana SM-hopeaa ottaneessa joukkueessa aikuisten kisoissa. Vuosi 2013 toi puolestaan jo neljännen juniori-ikäisten Suomen mestaruuden. Naisten sarjan Suomen mestaruus Ouluun oli syksyn SM-kilpailuissa historiallisen lähellä, kun Helea hävisi finaaliottelun Marja-Liisa Somerojaa vastaan vain yhdellä pisteellä. Joukkueen kanssa puolestaan tuli jälleen hopeaa.
Maria Hirvelä aloitti kisaosallistumisensa floretin PM-kilpailuissa Oulussa, ja miekkaili hienosti alle 15-vuotiaiden sarjassa jaetulle PM-pronssille Helmi Hyttisen kanssa. SM-kisoissa tulosta tuli ensi kerran vuonna 2012, jolloin hän taisteli tiensä alle 20-vuotiaiden sarjassa pronssille, ja saman tuloksen hän saavutti myös seuraavana vuonna. Vuonna 2014 nuorten SM-kilpailuja ei järjestetty, mutta PM-kilpailuissa Maria miekkaili tyylikkäästi itsensä Kööpenhaminassa järjestetyissä kisoissa kokonaiskilpailun kolmanneksi ja otti toiseksi parhaana pohjoismaalaisena PM-hopeaa. Vuoden 2014 SM-kilpailuissa Maria tyhjensi pöydän voittamalla ensimmäisenä oululaisena florettimiekkailun naisten Suomen mestaruuden ja viemällä joukkueensa ankkurina seuran myös ensimmäiseen naisten joukkuemestaruuteen. Vuonna 2015 mestaruuden puolustaminen ei onnistunut kun Ruusa Degerman päihitti Marian välierässä, mutta kisoista tuloksena kuitenkin henkilökohtainen pronssisija aikuisten sarjassa ja mestaruus alle 17-vuotiaiden kisassa. Vuonna 2016 vuorossa oli jälleen paluu mestaruuskantaan myös henkilökohtaisessa sarjassa
Petra Rousu kävi keväällä 2010 ensimmäistä kertaa ulkomailla kilpailuissa, ja käytti sieltä saatua oppia tehokkaasti miekkaillessaan juniorien floretin SM-kilpailuissa toukokuussa 2010. Ensin hän sijoittui kadettien kilpailussa pronssille, ja paransi seuraavaksi päiväksi otteitaan ja sijoittui SM-hopealle juniorien sarjassa. Ensimmäinen aikuisten henkilökohtainen mitali oli jo lähellä syksyllä 2010, mutta joukkuekilpailussa Petra hankki joukkueensa kanssa SM-pronssia. Kevään 2011 juniorien ja kadettien SM-kilpailuissa pettymykseksi koitui, että kadettien kilpailun osallistumisperuutukset veivät kilpailulta SM-arvon, juuri kun Petra onnistui viemään kilpailun voiton nimiinsä. Juniorien sarjassa tulokseksi kun tuli jälleen hopea. Syksyn aikuisten kilpailuissa Petra karsiutui jälleen puolivälierässä, mutta seuran joukkueen mukana hän otti joukkue-SM-hopeaa. Vuoden 2012 sekä 2013 juniorien SM-kilpailuissa hän otti jälleen hopeaa, eikä mestaruuskaan jäänyt kumpanakaan vuonna kauaksi seuratoveri Helea Tokolaa vastaan käydyissä otteluissa. Syksyllä 2012 hän otti ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa aikuisten sarjassa, kun hän sijoittui pronssille. Joukkuekilpailussa puolestaan tuli hopeaa erittäin tiukan kamppailun päätteeksi. Seuraavana vuonna Petra säilytti samat sijat, mutta välieräkamppailu Marja-Liisa Somerojaa vastaan päättyi harmillisen tiukasti vain yhden pisteen erolla. Vuoden 2014 SM-kilpailuissa henkilökohtainen kilpailu päättyi Petralla jo puolivälieriin, mutta joukkuekilpailussa Petra otti joukkueensa kanssa historiallisen seuran ensimmäisen joukkuemestaruuden. Vuonna 2015 joukkukisasta tuli pronssia, mutta 2016 joukkuemestaruus ja paluu mitalikantaan henkilökohtaisen kisan pronssin myötä.
Ensimmäisissä nuorten SM-kisoissaan Aino Järvinen miekkaili hienosti alle 17-vuotiaiden sarjan pronssille. Seuraavana syksynä olikin tuloksena jo juniorien sarjan mestaruus, hopeaa kadettien sarjassa sekä naisten joukkuekisan pronssisijoitus.
Samuel on Oulun miekkailuseuran ensimmäisiä juniori-ikäisenä aloittaneita miekkailijoita ja parantanut jatkuvasti tuloksiaan - vuoden 2010 SM-kisoissa hän oli lähellä finaalipaikkaa hävittyään välieräottelunsa Andras Koroknay-Palille vasta jatkoajalla luvuin 13 - 14. Aiemmin hänellä on henkilökohtainen SM-pronssi vuodelta 2008 ja juniorien Suomen mestaruus floretilla 2009. Joukkuesuomenmestaruuksien takuumiehenä hän oli vuosina 2006 - 2010, ja vuonna 2011 hän otti vastuun seuran kakkosjoukkueen kapteenina, ja johti joukkueen hienosti joukkuepronssille. Samana vuonna hän otti jälleen SM-pronssia - tällä kertaa seuratoveri Lauri Hirvelä vei finaalipaikan välierässä. Syksyllä 2012 hän ei yltänyt henkilökohtaisessa kilpailussa mitaleille, mutta otti joukkueensa kanssa hopeaa. Seuraavana vuonna ykkösjoukkueessa Samuel nousi jälleen mestaruuskantaan ja seuraavana vuonna tuloksena oli kolmosjoukkueessa pronssia.
Laurin ensimmäinen hyvä mahdollisuus SM-mitaleille oli kevään 2008 juniorien SM-kisoissa, joissa alkuerien jälkeen erinomaiselta näyttänyt tie mitaleille karsiutui kuitenkin seuratoveri Juha Lumijärveen joka tiputti Laurin puolivälierissä. Syksyn 2008 aikuisten SM-kilpailuissa Lauri kuitenkin kamppaili joukkueensa kanssa aina SM-hopealle asti, hankkien Oulun Miekkailuseuralle kaksoisvoiton joukkuekilpailussa.
Kevään 2009 kadettien ja juniorien SM-kisoissa floretilla Lauri oli ennakkosuosikkeja kadettisarjassa ja voittikin jo alkuerässä kaikki kovimmat haastajansa. Välierissä vastaan asettunut, kadettien MM-kisoissakin Suomea kalvalla edustanut Kasper Roslander Helsingin Miekkailijoista kuitenkin tiputti Laurin pronssille. Juniorien sarjassa Lauri selvisi finaaliin, mutta hävisi tiukan ottelun jälkeen Samuel Tokolalle ja jäi hopealle.
Syksyn 2009 aikuisten SM-kilpailuissa Lauri peri seuran kakkosjoukkueen ankkurin viran ykkösjoukkueeseen siirtyneeltä Teemu Korhoselta, kiitti vastuusta ja johdatti joukkueensa seuran ykkösjoukkueen perässä hopealle. Henkilökohtaisissa mestaruuskilpailuissa Laurilla oli kevääseen 2010 mennessä tullut pääosin pettymyksiä, mutta juniorien SM-kilpailuissa Oulussa keväällä 2010 Lauri otti viimein henkilökohtaisen Suomen mestaruuden floretilla, oltuaan jo kahtena edellisenä vuonna yksi ennakkosuosikeista.
Syksyllä 2010 Lauri oli jo kolmatta kertaa taistelemassa seuran kakkosjoukkueelle joukkue-SM-hopeaa. Henkilökohtainen arvomitali aikuisten sarjassa ei kuitenkaan tullut ensimmäiseksi SM-kisoissa, vaan keväällä 2011 Oulussa järjestetyissä floretin PM-kilpailuissa, jossa Lauri miekkaili henkilökohtaiselle pronssille sekä aikuisten että juniorien sarjoissa. Keväällä hän uusi myös henkilökohtaisen Suomen mestaruutensa juniorien sarjassa, ja seuraavana syksynä hän taisteli tiensä aina aikuisten SM-finaaliin saakka, jossa kuitenkin hävisi Teemu Tokolalle. Samoissa kisoissa Lauri miekkaili ensimmäistä kertaa ykkösjoukkueessa, joka voitti joukkuesuomenmestaruuden. Keväällä 2012 juniorien Suomen mestaruuden uusiminen ei onnistunut hänen hävittyään välieräottelunsa Rovaniemen Miekkailijoiden Sakari Raudaskoskelle ja jäätyä pronssille. Syksyllä 2012 hän otti pronssia ja johdatti joukkueensa SM-hopealle.
Olli Järvelä miekkaili parhaiten seuran minijuniori-ikäisistä floretin PM-kilpailuissa Oulussa keväällä 2011, ja sijoittui mitaleille sekä kadettien, eli alle 17-vuotiaiden että alle 15-vuotiaiden sarjoissa. Alle 15-vuotiaissa hän miekkaili oululaisista parhaiten hopealle asti, kadettien sarjassa hän jakoi pronssisijan Antte Hietaharjun kanssa. Ensimmäinen Suomen mestaruus Ollille tuli vuonna 2011 kadettien SM-kilpailuissa, ja hän uusi mestaruuden myös vuonna 2012. Samana vuonna hän eteni myös juniorien floretilla aina pronssimitalille saakka ja kirkasti sen seuraavana vuonna hopeiseksi. Syksyn 2012 SM-kilpailuissa hän miekkaili joukkueensa kanssa Suomen mestariksi. Vuoden 2013 SM-kisoissa Olli miekkaili erinomaisen tuloksen ja eteni hienosti välieriin saakka, mistä finaalipaikka irtosi luovutuksella ja tuloksena SM-hopeaa! Saman värinen mitali irtosi myös joukkuekilpailussa, kun OMS:n joukkueet ottivat kaksoisvoiton. Seuraavana vuonna Olli paransi edelleen: finaalissa tuli toistamiseen hopeaa, mutta joukkuekilpailussa puolestaan mestaruus.
Gautier Baudry sai viimein vuonna 2017 mahdollisuuden taistella kansallisista mitaleista ulkomaalaiskiintiösäännön turvin, ja taisteli seuran ykkösjoukkueessa Suomen mestaruuden
Sara Kurttila otti ensimmäisen SM-mitalinsa vuoden 2014 SM-kisojen joukkuekilpailussa, jossa hän joutui Ruusa Degermanin ja Noora Normanin kanssa tyytymään pronssisijaan, mutta taisteli seuraavana vuonna joukkueensa kanssa joukkuesuomenmestaruuteen.
Noora Uusitalo miekkaili vakuuttavasti kadettien floretin SM-kisoissa 2009, ja selvitti tiensä sekä helsinkiläisten, kuopiolaisten että rovaniemeläisten kilpakumppanien ohi finaaliin. Finaalissa Noora kärsi tappion useamman vuoden verran kokeneemmalle Helea Tokollle, mutta vasta vähän aikaa kilpailleelle Nooralle SM-hopea oli erinomainen tulos ensimmäisissä SM-kisoissa. Vuonna 2010 kilpailu kadettityttöjen sarjassa oli selvästi edellistä vuotta kovempaa, mutta Noora onnistui silti miekkailemaan itsensä SM-pronssille. Ensimmäinen aikuisten sarjan mitali tuli syksyllä 2010 naisten joukkuefloretilla. Vuoden 2011 florettimiekkailun juniori-SM-kisoissa Noora olisi uusinut vuoden 2009 SM-hopeansa kadettien sarjassa, mutta kilpailulle ei tullut peruutusten vuoksi lopulta SM-arvoa. Juniorien kilpailussa hän puolestaan miekkaili pronssille. Syksyn 2011 SM-kilpailuissa Noora selvitti tiensä puolivälieriin asti, mutta jäi vielä mitaleilta. Joukkuekisassa hän kuitenkin taisteli joukkueensa mukana aina joukkuehopealle asti. Noora otti SM-pronssia juniorien floretilla myös vuonna 2012, mutta joutui samana vuonna kokemaan Petra Rousun edellisvuoden kohtalon: vaikka hän voittikin kadettien sarjan, kilpailun SM-arvo peruuntui kun kilpailun osanottajamäärä jäi lopulta alle kilpailumääräyksissä vaaditun. Syksyllä 2012 hän otti joukkueensa kanssa SM-hopeaa. Vuonna 2013 hän jäi jälleen SM-pronssille juniorien kilpailuissa, finaalipaikka meni harjoitustoveri Petra Rousulle vain piston erolla. Saman vuoden aikuisten SM-kisoissa Noora miekkaili itsensä ensimmäistä kertaa aikuisten sarjan yksilökilpailun mitaleille, ja yksilö-pronssin lisäksi kilpailusta tuli jo totuttuun tapaan SM-hopeaa. Vuonna 2014 yksilökisoissa Noora pettymyksekseen karsiutui jo alkuerissä, mutta joukkuekilpailussa hän taisteli seuran joukkueelle SM-kultaa.
Risto aloitti miekkailun tytärtensä Ruusan ja Maijun perässä, ja järjestelee aktiivisesti veteraanimiekkailun asioita. SM-mitalin hän on saavuttanut vuonna 2009 Joensuussa järjestetyissä veteraanien SM-kilpailuissa joukkuefloretilla yhdessä Timo Hirvelän ja Reijo Nurmen kanssa.
Jussi Hiltunen taisteli ensimmäisen SM-mitalinsa vuoden 2017 veteraanien SM-kisoissa selvitettyään tiensä välieriin erinomaisella alkuerämiekkailulla. Tiukka 9 - 10 -tappio vei kuitenkin finaalipaikan ja OMS:lta kaksoisvoiton.
Mika aloitti miekkailun muun perheen matkassa, ja jatkoi lopulta ainoana lajia, ja vuoden 2018 veteraanien SM-kisoissa tuloksena olikin joukkuemestaruus floretilla Mika Heiskarin, Jussi Hiltusen ja Risto Degermanin kanssa.
Floretilla ja kalvalla miekkaileva Pekka seurasi jälkikasvuaan harrastuksen pariin parin vuoden kovan painostuksen jälkeen ja on seuran ykkösjoukkueen varamiehenä saavuttanut kaksi joukkuesuomenmestaruutta floretilla. Vuoden 2009 veteraanien SM-kisat häneltä jäivät valitettavasti väliin, mutta syksyllä 2010 hän sai niistä joukkue-SM-pronssia ja keväällä 2011 veteraanien PM-kilpailussa hän miekkaili loistavasti hopeasijalle..
Antte Hietaharju miekkaili itsensä PM-pronssille Oulussa järjestetyissä floretin PM-kilpailuissa vuonna 2011. Pronssia tuli myös kadetti-ikäisten SM-kilpailuissa floretilla, joissa finaalipaikka jäi harmillisesti sivu suun erittäin tiukalla 14 - 15 -tappiolla. Vuonna 2012 mitali kuitenkin kirkastui hopeiseksi.
Sofia Blanco on aloittanut miekkailun Yhdysvalloissa, jossa hänen pääaseekseen valikoitui säilä. Oulussa harrastusta jatkaessaan hän onkin ollut seuran aktiivisin säiläharjoittelija. Syksyn 2010 SM-kilpailut olivat ensimmäinen näytön paikka Sofialle mitä arvokilpailuihin tulee, mutta ne päättyivät loukkaantumisen myötä pettymykseen. Kuntouduttuaan Sofia osallistui maaliskuussa 2011 säilän PM-kilpailuihin Kööpenhaminassa, ja sijoittui kadettityttöjen kilpailussa loistavasti pronssille. Lisäksi juniorien sekajoukkuekilpailussa hän miekkaili joukkueensa kanssa myös pronssille. Uusi tilaisuus säilän SM-kilpailuissa tuli eteen syksyllä 2011, ja hän miekkaili itselleen SM-pronssia. Nykyisin Ylioppilasmiekkailijoita edustava Sofia palasi mitalikantaan vuoden 2018 säilän SM- ja PM-kilpailuissa.
Anni miekkaili uransa ensimmäisissä ulkomaan kisoissa alle 10-vuotiaiden tyttöjen PM-hopeasijalle keväällä 2018 Kööpenhaminassa.
Myös Helmi Hyttinen otti rohkeasti osaa floretin PM-kilpailuihin Oulussa ensimmäisenä kisanaan, ja sijoittui Maria Hirvelän kanssa jaetulle pronssisijalle.
Eemeli Hyttinen saavutti alle 15-vuotiaiden sarjassa, jossa SM-kisoja ei järjestetä, PM-pronssia Oulussa keväällä 2011. Kadetti-ikäluokassa samana keväänä tuli kuitenkin SM-hopeaa floretilla.
Werneri Blanco miekkaili alle 15-vuotiaiden sarjassa, jossa SM-kisoja ei järjestetä, PM-pronssille Oulussa järjestetyissä floretin PM-kisoissa yhdessä Eemeli Hyttisen kanssa.
Anna Leppävuori hankki Oulun Miekkailuseuralle sen siihen asti kirkkaimman henkilökohtaisen SM-mitalin juniorien floretin SM-kilpailuista keväällä 2008, mikä tuli jatkona edellisenä syksynä voitetulle aikuisten joukkue-SM-pronssille. Hyvät esitykset jatkoivat seuraavana syksynä kun Anna miekkaili henkilökohtaisessa kilpailussa viidenneksi ja joukkuekilpailussa pronssille aikuisten SM-kisoissa. Viimeisenä juniorivuotenaan keväällä 2009 Anna oli jälleen paras oululainen floretin juniorien SM-kisoissa, mutta hävisi finaaliottelun tällä kertaa Rovaniemen Miekkailijoiden Anni Herraselle. Syksyn SM-kisoissa Anna oli joukkueensa kanssa SM-pronssilla sekä 2009 että 2010. Vuonna 2011 seuralla oli sairastumisten vuoksi vain yksi joukkue, ja sen mukana Anna miekkaili joukkue-SM-hopealle.
Juha aloitti miekkailun kun alle 15-vuotiaiden harjoitusryhmä käynnistettiin syksyllä 2005. Reilusti muita minijunioreja pidempänä Juha siirrettiin kuitenkin pian harjoittelemaan juniorien ja aikuisten matkassa, mikä onkin vienyt häntä reippaasti eteenpäin. Kalvalla ja floretilla harjoitteleva Juha selvitti tiensä floretin juniori-SM-kilpailujen mitaliotteluihin ainoana oululaisena junioripoikana keväällä 2008 ja hankki suorituksellaan SM-pronssia. Juha uusi mitalinsa seuraavana vuonna Oulussa, hävittyään välierässä Lauri Hirvelälle. Ensimmäiset aikuisten mitalit Juhalle tulivat seuran kakkosjoukkueessa vuosina 2009-2010, kun joukkue otti SM-hopeaa. Juniorien SM-mitalikantaan Juha palasi vuonna 2011 sijoittumalla juniorien kilpailussa hopealle. Vuoden 2011 floretin SM-kisoissa Juha taisteli kakkosjoukkueen matkassa joukkue-SM-pronssia. Juniorien mestaruuskilpailuissa floretilla vuonna 2012 hän selvitti tiensä ensimmäistä kertaa henkilökohtaisen mestaruuskilpailun finaaliin, mutta joutui taipumaan Rovaniemen Miekkailijoiden Sakari Raudaskoskea vastaan ja jäi hopealle. Juhan joukkue miekkaili syksyllä puolestaan SM-pronssia. Vuoden tauon jälkeen Juha palasi mitalikantaan ottamalla floretin henkilökohtaisessa sarjassa SM-pronssia ja miekkailemalla myös joukkueensa kanssa pronssille.
Oulun Miekkailuseuran perustajajäsen Sari Männikkö taisteli miekkailu-uransa ensimmäisen SM-mitalin vajaa 14 vuotta miekkailu-uransa alkamisen jälkeen miekkailtuaan yli 50-vuotiaiden sarjassa SM-pronssille kalvalla.
Alisa jatkoi Helsingissä alkanutta harrastustaan Oulussa ja otteli syksyn 2021 SM-kilpailuissa viisiottelussa pronssisijalle aikuisten sarjassa.
Josefiina hankki miekkailu-uransa ensimmäisen SM-mitalin vuoden 2016 SM-kisojen nuorten sarjasta, jossa tiukan välieräkamppailun päätteeksi Josefiinan oli tyytyminen SM-pronssimitaliin.
Ilona taisteli miekkailu-uransa ensimmäisen SM-mitalin nuorten kisoista syksyllä 2017
Joonas Kotikangas iski vain reilun vuoden harrastamisen jälkeen alle 17-vuotiaiden SM-kisoissa hienon tuloksen ja oli kisassa hopealla ja seuraavanakin vuosina nuorten kisoissa tuli mitalisijoituksia.
Reijo on seuran miesveteraanimiekkailijoista pisimpään harrastanut: hän aloitti miekkailun jo seuran toisella alkeiskurssilla keväällä 2009, kun alkeiskurssien vetäjät tulivat vielä miekkailuliiton puolesta. Vuoden 2009 veteraanien SM-kisoissa hän miekkaili pronssia joukkuefloretilla yhdessä Timo Hirvelän ja Risto Degermanin kanssa. Henkilökohtaisten mitalien aika koitti kuusi vuotta myöhemmin, kun syksyn 2015 SM-kisoissa Lappeenrannassa hän miekkaili yli 60-vuotiaiden sarjassa pronssille.
Oskari Haapsamo on erityisesti kaudella 2009 - 2010 alkanut panostamaan miekkailijana kehittymiseen, ja tuloksia nähtiinkin kevään 2010 SM-kilpailuissa, joissa Oskari miekkaili SM-hopeaa. Ainoastaan pari vuotta vanhempi Turun Miekkailijoiden Rasmus Mellanen osoittautui liian kovaksi vastukseksi.
Outi on ollut oululaisista miekkailijoista varmasti eniten ympäriinsä liikkunut: hän aloitti miekkailun Saksassa, tuli sitten jatkamaan Ouluun, sitten Tampereelle ja sieltä Espoon kautta Saksaan ja Ranskaan. Nyt Ouluun palannut Outi ehti ottaa seuran ensimmäisen henkilökohtaisen naisten SM-mitalin vuonna 2005 ja sen jälkeen KaVe:n riveissä pari mitalia lisää.
Seuran puheenjohtajanakin toimivan Tanjan kilpailu-uraa varjosti vakava loukkaantuminen keväällä 2006. Toivuttuaan siitä hän otti ensimmäisen voittonsa kansallisissa kilpailuissa vuoden 2008 Rovaniemen Miekkailijoiden kilpailussa. Vuoden 2008 SM-kilpailut jäivät häneltä väliin raskauden vuoksi, mutta vuosien 2009 ja 2010 SM-kisoissa hän metsästi molemmista henkilökohtaista SM-pronssia ja joukkuehopeaa. Toisen raskauden jälkeen hän miekkaili joukkueensa kanssa pronssia syksyllä 2012.
[kuvaaja: Elisa Ala-Siuru]
Reeta aloitti harrastuksensa ensimmäisellä seuran itse järjestämällä alkeiskurssilla syksyllä 2003 ja on siitä pitäen ollut aktiivinen harjoittelija. Nykyään Helsingissä asuva Reeta palautti Oulun Miekkailuseuran naisten henkilökohtaisten SM-kilpailujen mitalikantaan floretin SM-kilpailuissa vuonna 2007 ja otti joukkueessa pronssia 2009 ja hopeaa vuosina 2008 ja 2010. Vuoden 2011 syksyllä Reeta vaihtoi edustuksensa Ylioppilasmiekkailijoihin, jossa otti SM-pronssia syksyllä 2012. Myöhemmin sekä nimi että edustus vaihtuivat, ja vuonna 2017 tuloksena oli säilän SM-hopeaa ja joukkue-SM-pronssia Miekka-Miehissä.
Teemu Korhonen on Oulun Miekkailuseuran aktiivisimpia harjoittelijoita ja aktiivinen valmentaja, ja panostus on näkynyt myös SM-kisoissa: syksyllä 2008 mitaliottelut jäivät vain tiukasti välistä floretin SM-kisoissa ja syksyllä 2009 hän pystyi raivaamaan tiensä aina välieriin asti ja saavutti SM-pronssia. Joukkuekilpailussa Teemu puolestaan johdatti joukkueensa SM-hopealle asti jo syksyllä 2008 ja siirtyi seuraavana vuonna ykkösjoukkueeseen, jossa hän oli mukana ottamassa neljättä joukkuesuomenmestaruutta Ouluun. Syksyllä 2010 hän halusi mieluummin haasteita kakkosjoukkueessa ja johdatti kakkosjoukkueen SM-kisoissa hopealle. Vuonna 2011 oli vuorossa jälleen ykkösjoukkue, jossa hän oli mukana takaamassa joukkuesuomenmestaruutta, ja sama tulos tuli seuraavana vuonna hänen kamppaillessaan seuran kakkosjoukkueessa - vuonna 2012 seuran joukkueet oli tehty tasaisiksi, eikä 1-,2- ja 3-joukkueiden välillä ollut juurikaan eroja. Samoista kilpailuista tuli myös toinen henkilökohtainen pronssimitali. Vuoden tauon jälkeen Teemu miekkaili jälleen seuran joukkueessa SM-hopealle vuonna 2014.
Johanna kuuluu epäilemättä seuran epäonnisimpiin miekkailijoihin mitä tulee arvokilpailuihin. Syksyllä 2007 hän loukkaantui vain hieman ennen SM-kilpailuja, ja sairastui keväällä 2008 ennen floretin satelliittimaailmancupin kilpailua Kööpenhaminassa. Syksyllä 2008 kaikki kuitenkin meni putkeen valmistautumisen osalta ja tuloksena oli henkilökohtainen SM-pronssi sekä joukkue-SM-hopeaa. Syksyn 2009 SM-kisat jäivät puolestaan väliin sairastumisen vuoksi, ja vuoden 2012 SM-kilpailuissa hän puolestaan loukkaantui uloslyöntiotteluissa akillesjänteen katkettua.
Veikon ensimmäinen mitalisijoitus arvokilpailuissa tuli vuoden 2012 juniorien SM-kilpailuissa, missä hän miekkaili SM-pronssille kadettien sarjassa. Syksyllä hän otti joukkueensa kanssa puolestaan SM-hopeaa. Seuraavana vuonna, eli 2013, tulosta tuli jo juniorienkin sarjassa, jossa Veikko miekkaili pronssille. Saman vuoden aikuisten kisoissa Veikko taisteli joukkueensa kanssa hopeaa OMS:n kaksoisvoittoon päättyneessä kilpailussa ja seuraavana vuonna juniorien joukkue otti vuoden 2014 mestaruuden.
Jenna aloitti miekkailun keväällä 2006 ja on harjoitellut aktiivisesti niin floretilla kuin kalvalla. Hänen miekkailu-uransa katkesi poismuuttoon syksyllä 2008, ja hänen paluutaan miekkailuharjoitteluun odotetaan.
Anna Lahtinen miekkaili SM-pronssille Jyväskylässä järjestetyissä ensimmäisissä keskiaikaisen pitkän miekan SM-kilpailuissa
Keväällä 2006 miekkailun aloittanut Noora on aina osannut venyä kilpailuissa. Useita kalvan ja floretin henkilökohtaisia kilpailuja voittanut Noora ei kuitenkaan ole vielä pystynyt samaan henkilökohtaisissa mestaruuskilpailuissa, lukuunottamatta viimeisenä juniorivuonna hankittua juniorien SM-pronssia floretista. Joukkuekilpailuissa hän on kuitenkin voittanut SM-pronssia sekä vuosina 2007, 2008, 2012 että 2014 sekä hopeaa vuonna 2009.
Jaakko aloitti miekkailun kun alle 15-vuotiaiden harjoitusryhmä käynnistettiin syksyllä 2005. Kalvalla ja floretilla harjoitteleva Jaakko onnistui kevään 2009 kadettien floretin SM-kisoissa erinomaisesti, ja tiputti Juha Lumijärven mitaleilta - Gunnar Gräsbeck Tapanilan Erästä osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastukseksi välierässä ja tuloksena oli SM-pronssia.
Emilia Hietala otti miekkailu-uransa ensimmäisen SM-mitalin vuoden 2016 SM-kilpailuissa naisten joukkuesarjassa seuran nuorten joukkueen onnistuttua voittamaan sekä seuran kakkosjoukkueen että Helsingin Miekkailijoiden kakkosjoukkueen. Rannevammasta kärsinyt Emilia oli sitä ennen miekkaillut jo kotvan aikaa vasenkätisenä, huolimatta siitä, että aloitti miekkailun oikealla kädellä.
Oulun Miekkailuseuran historian kuudes puheenjohtaja Marianne Hiltunen aloitti miekkailun poikansa Ilarin jo aloitettua harrastuksen, ja aloitti puheenjohtajakautensa sijoittumalla joukkue-SM-kisoissa pronssille vuonna 2018 syksyllä
Malla Juutinen osallistui nuorten joukkueen kanssa syksyllä 2016 SM-kisojen joukkuesarjaan ja saavutti sarjassa SM-pronssia.
Timo aloitti miekkailun poikansa Laurin perässä, ja osallistui jo alle vuoden harrastamisen jälkeen veteraanien SM-kisoihin Joensuussa, missä hän sijoittui sekä kalvalla, että floretilla kahdeksan joukkoon yksilökilpailuissa. Joukkuekilpailussa tuli mitalikin, kun hän saavutti floretilla pronssia Risto Degermanin ja Reijo Nurmen kanssa. Saman syksyn aikuisten SM-kilpailuissa hän osallistui seuran kakkosjoukkueen varamiehenä joukkue-SM-hopean voittamiseen, ja sama pelipaikka vuoden 2013 mestaruusjoukkueessa toi Timolle viimein myös kullanvärisen mitalin. Muutaman vuoden tauon jälkeen Timo palasi mitalikantaan vuoden 2017 veteraanien SM-kisoissa seuran hopeajoukkueessa.
Heli on seuran ainoita vasenkätisiä naismiekkailijoita. Pitkään melko satunnaisesti harjoitellut Heli alkoi kauden 2007-2008 aikana harjoittelemaan aktiivisesti ja se myös näkyy tuloksissa: kolmas sija Polar-miekkailukilpailuissa syksyllä 2008 täydentyi paikalla puolivälierissä floretin SM-kilpailujen henkilökohtaisessa sarjassa sekä joukkue-SM-hopealla joukkuekilpailussa. Myös seuraavana vuonna kansallisten kisojen tulokset jatkuivat kehittymistään, ja SM-kisoissa tuli uudestaan joukkue-SM-hopeaa.
Seuran sihteerinä ja rahastonhoitajana sekä kilpailutoimikunnan puheenjohtajana aiemmin toiminut Katja kuuluu seuran aktiivisimpiin kilpailijoihin ja harjoittelee miekkailua kaikilla kolmella aseella. Vuoden 2005 joukkue-SM-pronssi sai viimein täydennystä kun hän miekkaili joukkueensa kanssa SM-hopealla Oulussa vuosina 2008 ja 2010 sekä pronssilla vuosina 2009 ja 2012. SM-tasolla Katja ei ole kuitenkaan pystynyt samanlaisiin tuloksiin henkilökohtaisissa kilpailuissa.
Henkilökohtaisissa sarjoissa Mirko on jäänyt Oulun Miekkailuseuran ahkerammin harjoittelevien miesmiekkailijoiden varjoon, mutta hänen panoksensa syksyn 2008 SM-kisoissa auttoi hänen joukkuettaan taistelemaan tiensä aina SM-hopealle saakka.
Miika on seuran aikuisharrastajista nopeimmin SM-mitalikantaan asti edennyt miekkailija. Vasta vuoden harrastusajan jälkeen hän sai vastuupaikan seuran kakkosjoukkueen kolmosmiehenä floretin SM-kisoissa 2009. Miika vastasi haasteeseen ja piti oman tonttinsa puhtaana, tehden erinomaista työtä joukkue-SM-hopean saavuttamisessa erityisesti Helsingin Miekkailijoiden joukkuetta vastaan. Sama tulos tuli viisi vuotta myöhemmin vuoden 2014 SM-kisoissa, joissa Miikan joukkue otti hopeaa.
Artun ensimmäinen SM-mitali tuli syksyllä 2012 kun hän joukkueensa kanssa miekkaili SM-hopeaa aikuisten sarjassa.
Maija kuului Oulun Miekkailuseuran junioreihin ajalta jolloin erillistä junioritoimintaa ei vielä ollut. Maijan parhaimmaksi saavutukseksi on jäänyt joukkue-SM-pronssi aikuisten SM-kilpailuista vuonna 2005, jolloin hän miekkaili Tanja Tammimiehen, Katja Västin ja Outi Kentän kanssa samassa joukkueessa.
Hannu Kukka aloitti miekkailun kevään 2011 alkeiskurssilla, ja siirtyi jo loppukeväästä mukaan kilpailuihin Oulun Kesäkisoissa. Ensimmäinen vastuunpaikka tuli seuran kakkosjoukkueen matkassa floretin SM-kisoissa syksyllä 2011, jolloin Hannu yhdessä Stiven Naatuksen kanssa hoitivat joukkueen kolmosmiekkailijan tonttia, ja olivat mukana taistelemassa seuralle joukkue-SM-pronssia
Pitkään seuran toiminnassa harrastajana mukana ollut Stiven Naatus on osallistunut kilpailuhin satunnaisesti jo pitempään, mutta ensimmäinen todellinen vastuupaikka ja isompi kilpailu oli syksyn 2011 floretin SM-kilpailuissa, jossa Stiven yhdessä Hannu Kukan kanssa hoitivat joukkueen kolmosmiekkailijan tonttia menestyksekkäästi ja taistelivat joukkue-SM-pronssille.
Miekkailu oli komeasti esillä 24.3. julkaistussa Rauhan Tervehdyksessä. Oulun lähialueiden talouksiin ilmaiseksi jaettava seurakuntalehti kertoi jutussaan Oulun Miekkailuseuran jäsenen, vs. oppilaitospastori Stiven Naatuksen harrastuksesta ja sen taustoista. (Lähde: Rauhan Tervehdys)[kuvaaja: Jaani Föhr]