Palaa seuran sivulle

In Memoriam Helena Somervalli

Helena Somervalli

Oulun miekkailuseuran perustajajäsen ja varapuheenjohtaja Helena Somervalli menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen Oulussa 18. maaliskuuta 2007. Hän oli syntynyt Oulussa 15. heinäkuuta 1945.

Helena aloitti miekkailun vuonna 2002, kun Suomen miekkailuliitto järjesti alkeiskurssin Oulussa. Seuran perustamiskokouksessa saman vuoden joulukuussa Helena valittiin varapuheenjohtajaksi ja hän toimi tehtävässä poismenoonsa asti.

Helena toi seuran johtamiseen valtaisan kokemuksensa ja tietomääränsä, joista oli runsaasti hyötyä, kun tuore seura haki toimintalinjojaan ja vakiinnutti toimintaansa. Usein hän lähti mukaan hurjiinkin visioihin, mutta yhtä monta kertaa hän toppuutteli nuorempiaan tokaisemalla helenamaiseen tapaansa "Jäitä hattuun!"

Helena otti heti aloittelevana miekkailijana osaa kilpailuihin. Ikimuistoisimpana meidän oululaisten mieliin on jäänyt Keski-Suomen Allez'n järjestämä kalpamaraton vuonna 2003. Helena sijoittui kisassa sijalle 38. ja sai palkinnoksi kompassin. Kotimatkalla hän pohti, josko tämä tarkoittaa, että hänen pitäisi vaihtaa harrastusta.

Onneksi hän ei vaihtanut. Helena teki kanssamme vielä monta hauskaa kisa- ja leirimatkaa ja kävi aktiivisesti harjoituksissa ennen sairastumistaan.

Hän harrasti liikuntaa monipuolisesti ja matkusteli paljon. Erityistä mielenkiintoa hän tunsi kirkkoarkkitehtuuria kohtaan. Niin Suomen kuin monet Venäjän, Baltian maiden ja Keski-Euroopankin kirkot tulivat hänelle tutuiksi.

Helenalla oli loistava huumorintaju ja empatiakykyä. Hän tuli toimeen kaikenikäisten harrastajien kanssa. Hänen kanssaan oli helppo olla ja ystävystyä.

Nyt Helenaa ei enää ole. Urhea taistelija ja ystävä on poissa ja meillä on ikävä häntä. Kaunis muisto säilyy.

Anna-Maria Raudaskoski
Oulun miekkailuseura ry

Oulun Miekkailuseura ry
johtokunta@oulunmiekkailuseura.fi
Alasintie 3-7
90400 OULU, Finland
puh 045-8997710
y-tunnus 1869494-4