VAMMAISURHEILU OULUN MIEKKAILUSEURASSA

Oulun Miekkailuseurassa pyörätuolimiekkailijat harjoittelevat yhdessä muiden miekkailijoiden kanssa samoissa harjoituksissa. Mukaan pääsee missä vaiheessa vain - tervetuloa!

Pyörätuolimiekkailu

Pyörätuolimiekkailu on vauhdikas paralympialaji, joka soveltuu kaikille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty miekkailemaan yleisessä sarjassa täysipainoisesti.

Pyörätuolimiekkailussa ottelijat miekkailevat alueella, jossa kaksi pyörätuolia on kiinnitetty kehikkoon sopivan etäisyyden päähän toisistaan. Tuolit eivät siis liiku ottelemisen aikana, ja etäisyys asetetaan sellaiseksi, että molemmilla miekkailijoilla on mahdollisuus osua toiseen.

Virallisissa kansainvälisissä kilpailuissa miekkailijat jaetaan eri luokkiin fyysisen suorituskyvyn mukaisesti. Karkeasti ajatellen A-kategoriassa olevilla koko ylävartalo toimii normaalisti, B-kategoriassa keskikehon hallinta jää heikommaksi ja C-kategoriassa myös käden hallinta jää heikoksi. Luokittelu on kuitenkin ajankohtaista vasta kansainvälisiin kilpailuihin osallistuttaessa.

Pyörätuolimiekkailussa urheilee siis paljon urheilijoita (erityisesti A- ja B-kategorioissa), jotka eivät välttämättä käytä pyörätuolia arkielämässään.

Esteettömyys OMS:n salilla

Oulun Miekkailuseuran salille Limingantullissa pääsee pyörätuolilla ramppia pitkin, ja tiloissa matkalla saliin on muutamia matalia kynnyksiä. Harjoitussalin puolella on pitempi, jyrkähkö ramppi pukuhuonetiloihin, joista löytyy myös WC-tilat. WC-tilat ovat kohtuullisen tilavat, mutta eivät erityisesti erityiskäyttöön suunnitellut.

Oulun Miekkailuseura muutti Toppilasta Limingantulliin huhti-toukokuussa 2018! Uuden salin osoite on Alasintie 3 - 7.

Toppilan miekkailusali 2016-2018

Oulun Miekkailuseura on muutti heinäkuussa 2016 uusiin tiloihin Toppilassa. Oulun Miekkailuseuran Toppilan sali sijaitsi osoitteessa Satamatie 2, mutta alueen kehitystyön myötä miekkailusali jäi lyhytikäiseksi, ja pois muutettiin jo parin vuoden kuluttua, touko-kesäkuussa 2018.

Oulun Miekkailuseuran ensimmäinen oma sali, ns. Sammakkosali, sijaitsi entisen keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Seura muutti sinne vuonna 2010, ja siellä harjoiteltiin kuuden vuoden ajan, aina kesään 2016 saakka.

Tule kokeilemaan!

Ota yhteyttä ja sovitaan sopiva ajankohta lajikokeilulle. Siinä yhteydessä neuvomme myös ryhmiin ilmoittautumisen ym. käytännön asiat.

• Yleinen yhteydenottokanava: miekkailemaan@oulunmiekkailuseura.fi
  • Tai suoraan pyörätuolimiekkailusta vastaavalle johtokunnan jäsenelle: Riikka Kähkönen - riikka.kahkonen@oulunmiekkailuseura.fi.