VAMMAISURHEILU OULUN MIEKKAILUSEURASSA

Oulun Miekkailuseurassa pyörätuolimiekkailijat harjoittelevat yhdessä muiden miekkailijoiden kanssa samoissa harjoituksissa. Mukaan pääsee missä vaiheessa kautta vain - tervetuloa!


Pyörätuolimiekkailu

Pyörätuolimiekkailu on vauhdikas paralympialaji, joka soveltuu kaikille, jotka eivät syystä tai toisesta pysty miekkailemaan yleisessä sarjassa täysipainoisesti.

Pyörätuolimiekkailussa ottelijat miekkailevat alueella, jossa kaksi pyörätuolia on kiinnitetty kehikkoon sopivan etäisyyden päähän toisistaan. Tuolit eivät siis liiku ottelemisen aikana, ja etäisyys asetetaan sellaiseksi, että molemmilla miekkailijoilla on mahdollisuus osua toiseen.

Virallisissa kansainvälisissä kilpailuissa miekkailijat jaetaan eri luokkiin fyysisen suorituskyvyn mukaisesti. Karkeasti ajatellen A-kategoriassa olevilla koko ylävartalo toimii normaalisti, B-kategoriassa keskikehon hallinta jää heikommaksi ja C-kategoriassa myös käden hallinta jää heikoksi. Luokittelu on kuitenkin ajankohtaista vasta kansainvälisiin kilpailuihin osallistuttaessa.

Pyörätuolimiekkailussa urheilee siis paljon urheilijoita (erityisesti A- ja B-kategorioissa), jotka eivät välttämättä käytä pyörätuolia arkielämässään.

Seuran sali

Esteettömyys OMS:n salilla

Oulun Miekkailuseuran salille Toppilaan pääsee helposti pyörätuolilla, ja harjoitustilat ovat pääsääntöisesti esteettömiä. Valitettavasti WC-tilat ovat pienikokoisia ja voivat aiheuttaa ongelmia.

Oulun Miekkailuseuran Limingantullin sali 2018-->

Oulun Miekkailuseura muuttaa Toppilasta Limingantulliin huhti-toukokuussa 2018! Miekkailutreenit siirtyvät 2.5. alkaen, historiallinen miekkailu 27.5. alkaen ja viikinkimiekkailun ensimmäiset treenit uudella salilla 2. kesäkuuta. Uuden salin osoite on Alasintie 5.

Katso tästä linkistä seuran salin sijainti ajantasaiselta kartalta Oulun karttapalvelusta!
Katso video salille saapumisesta Vimeosta!

Oulun Miekkailuseuran Toppilan sali 2016-2018 toukokuu

Oulun Miekkailuseura on muuttanut heinäkuussa 2016 uusiin tiloihin Toppilassa. Oulun Miekkailuseuran uusi sali sijaitsee Toppilassa osoitteessa Satamatie 2 - pääsy salille tosin on nykyisin Mallastien kautta johtuen alueella tapahtuneista tietöistä. Salin yhteydessä on parkkipaikkoja ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Toppilan Citymarket. Salille on esteetön pääsy pyörätuoliliuskaa pitkin.

Huomaattehan Koskelantien peruskorjauksesta, Mallastien pidentämisestä ja Satamatien uudelleensuuntauksesta aiheutuneet muutokset alueen ajojärjestelyissä!

Katso tästä linkistä seuran salin sijainti ajantasaiselta kartalta Oulun karttapalvelusta!

Sammakkosali 2010 - 2016

Oulun Miekkailuseuran edellinen sali, ns. Sammakkosali, sijaitsi entisen keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Salillamme on oma sisäänkäynti - alla olevassa kuvassa näkyvä pieni sivuovi, jossa on seuran logo.

Oven vieressä on ovikello, jota soittamalla oven saa auki. Jos ovi ei heti aukea, älkää epäröikö soittaa uudestaan. Tarvittaessa voitte myös soittaa vetäjille.

Salille pääsee autolla Albertinkujan kautta. Huomatkaa, että rakennuksen parkkipaikat ovat kiekollisia arkisin kello 18.00 asti. Lähettyviltä löytyy myös muita parkkipaikkoja sekä autotalo.

Salin sijainnin kartalla näet oheisista kartoista ja kuvista:

Ilmoittautuminen ja yhteystiedot

Tule kokeilemaan!

Ota yhteyttä ja sovitaan sopiva ajankohta lajikokeilulle. Siinä yhteydessä neuvomme myös ryhmiin ilmoittautumisen ym. käytännön asiat.

  • Yleinen yhteydenottokanava: miekkailemaan@oulunmiekkailuseura.fi
Oulun Miekkailuseura ry
johtokunta@oulunmiekkailuseura.fi
Alasintie 3-7
90400 OULU, Finland
puh 045-8997710
y-tunnus 1869494-4
Katto-organisaatiot
Yhteistyökumppanit
Tue Oulun Miekkailuseuraa!
Instagram