HISTORIALLINEN MIEKKAILU - HEMA

Historiallinen miekkailu on alkuperäisiin kirjallisiin lähteisiin perustuva kamppailulaji, jossa harjoitellaan kunkin lähteen mukaisen aikakauden aseilla.

Oulun Miekkailuseurassa pääpaino on keskiaikaisen pitkänmiekan käytön harjoittelussa, mutta seurassa harjoitellaan myös keskiaikaisella miekalla ja kupurakilvellä, renesanssiaikaisella rapiirilla että bolognalaisella lyömämiekalla miekkailemista. Harjoitteluun kuuluvat myös paini- ja tikaritekniikat.

Syksyn kurssimaksu peruskurssilaisille on 100 euroa, 80 euroa korkeakouluopiskelijoilta ja 50 euroa korkeakoululiikunnan sporttipassilla.


Seuraavat kurssit

Syksyn 2018 peruskurssit

Seuraavat peruskurssimme järjestetään 14.8. ja 23.10. alkaen! Peruskurssi kestää kahdeksan harjoituskerran ajan.

Peruskurssin harjoitusaikataulu

  • tiistaisin klo 19 - 21
  • sunnuntaisin klo 18 - 20

Jatkaminen peruskurssin jälkeen

Harrastusta voi jatkaa peruskurssin jälkeen ilmoittautumalla mukaan seuran harrastajaryhmiin.

Seuran sali

Oulun Miekkailuseuran Limingantullin sali 2018-->

Oulun Miekkailuseura muuttaa Toppilasta Limingantulliin huhti-toukokuussa 2018! Miekkailutreenit siirtyvät 2.5. alkaen, historiallinen miekkailu 27.5. alkaen ja viikinkimiekkailun ensimmäiset treenit uudella salilla 2. kesäkuuta. Uuden salin osoite on Alasintie 5.

Katso tästä linkistä seuran salin sijainti ajantasaiselta kartalta Oulun karttapalvelusta!
Katso video salille saapumisesta Vimeosta!

Oulun Miekkailuseuran Toppilan sali 2016-2018 toukokuu

Oulun Miekkailuseura on muuttanut heinäkuussa 2016 uusiin tiloihin Toppilassa. Oulun Miekkailuseuran uusi sali sijaitsee Toppilassa osoitteessa Satamatie 2 - pääsy salille tosin on nykyisin Mallastien kautta johtuen alueella tapahtuneista tietöistä. Salin yhteydessä on parkkipaikkoja ja sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Toppilan Citymarket. Salille on esteetön pääsy pyörätuoliliuskaa pitkin.

Huomaattehan Koskelantien peruskorjauksesta, Mallastien pidentämisestä ja Satamatien uudelleensuuntauksesta aiheutuneet muutokset alueen ajojärjestelyissä!

Katso tästä linkistä seuran salin sijainti ajantasaiselta kartalta Oulun karttapalvelusta!

Sammakkosali 2010 - 2016

Oulun Miekkailuseuran edellinen sali, ns. Sammakkosali, sijaitsi entisen keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Salillamme on oma sisäänkäynti - alla olevassa kuvassa näkyvä pieni sivuovi, jossa on seuran logo.

Oven vieressä on ovikello, jota soittamalla oven saa auki. Jos ovi ei heti aukea, älkää epäröikö soittaa uudestaan. Tarvittaessa voitte myös soittaa vetäjille.

Salille pääsee autolla Albertinkujan kautta. Huomatkaa, että rakennuksen parkkipaikat ovat kiekollisia arkisin kello 18.00 asti. Lähettyviltä löytyy myös muita parkkipaikkoja sekä autotalo.

Salin sijainnin kartalla näet oheisista kartoista ja kuvista:

Ilmoittautuminen ja yhteystiedot

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen miekkailemaan@oulunmiekkailuseura.fi

Oulun Miekkailuseura ry
johtokunta@oulunmiekkailuseura.fi
Alasintie 3-7
90400 OULU, Finland
puh 045-8997710
y-tunnus 1869494-4
Katto-organisaatiot
Yhteistyökumppanit
Tue Oulun Miekkailuseuraa!
Instagram