HISTORIALLINEN MIEKKAILU - HEMA

Historiallinen miekkailu on alkuperäisiin kirjallisiin lähteisiin perustuva kamppailulaji, jossa harjoitellaan kunkin lähteen mukaisen aikakauden aseilla.

Oulun Miekkailuseurassa pääpaino on keskiaikaisen pitkänmiekan käytön harjoittelussa, mutta seurassa harjoitellaan myös keskiaikaisella miekalla ja kupurakilvellä, renesanssiaikaisella rapiirilla että bolognalaisella lyömämiekalla miekkailemista. Harjoitteluun kuuluvat myös paini- ja tikaritekniikat.

Syksyn kurssimaksu peruskurssilaisille on 100 euroa, 80 euroa korkeakouluopiskelijoilta ja 50 euroa korkeakoululiikunnan sporttipassilla.

Seuraavat kurssit

Kevään 2019 peruskurssit

Seuraavat peruskurssimme järjestetään 15.1. ja 12.3. alkaen! Peruskurssi kestää kahdeksan harjoituskerran ajan. Historiallisessa miekkailussa alaikäraja on 15-vuotta.

Peruskurssin harjoitusaikataulu

• tiistaisin klo 19 - 21
  • sunnuntaisin klo 17 - 19

Jatkaminen peruskurssin jälkeen

Harrastusta voi jatkaa peruskurssin jälkeen ilmoittautumalla mukaan seuran harrastajaryhmiin.

Oulun Miekkailuseura muutti Toppilasta Limingantulliin huhti-toukokuussa 2018! Uuden salin osoite on Alasintie 3 - 7.

Toppilan miekkailusali 2016-2018

Oulun Miekkailuseura on muutti heinäkuussa 2016 uusiin tiloihin Toppilassa. Oulun Miekkailuseuran Toppilan sali sijaitsi osoitteessa Satamatie 2, mutta alueen kehitystyön myötä miekkailusali jäi lyhytikäiseksi, ja pois muutettiin jo parin vuoden kuluttua, touko-kesäkuussa 2018.

Oulun Miekkailuseuran ensimmäinen oma sali, ns. Sammakkosali, sijaitsi entisen keskustan terveysaseman yhteydessä osoitteessa Saaristonkatu 22. Seura muutti sinne vuonna 2010, ja siellä harjoiteltiin kuuden vuoden ajan, aina kesään 2016 saakka.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen miekkailemaan@oulunmiekkailuseura.fi